top of page
  • Skribentens bildErika Forsbäck

Välkommen in i vårt röda lilla torp

Uppdaterat: 19 aug. 2022


På vår gård i Sörmland har vi ett rött gammalt torp som går under det mindre originella namnet "Torpet". Torpet har funnits på gården i många många år och byggdes redan på 1700-talet. Vi totalrenoverade torpet 2015 och idag fungerar det som gästhus och som korttidsuthyrning via Airbnb till personer som vill uppleva livet på landet. Våra uthyrningshus är en viktig del i vår business och det är roligt att ha flera lantliga hus som vi får möjlighet att renovera och inreda som vi vill och sedan piffa och fixa med inför våra gästers ankomst. Jag måste säga att det är berikande för gården att ha besök från världens alla hörn. Eller åtminstone en hel del besök från Tyskland, Danmark och såklart många svenska gäster.


Val av inredning för det gamla torpet

Ni som följt oss ett tag vet att vi gärna inreder med färg och mönstrade tapeter och har en riktigt lantlig stil. I det här fallet när har vi faktiskt valt en annan stil när vi renoverade det här huset. Vi har fokuserat på att ljusa upp torpet och modernisera det utan att förstöra dess gamla charm. Lyckligtvis kunde vi behålla husets vackra trägolv, vi gjorde dem en aning ljusare och vi målade även det gamla sneda och vinda taket vitt för att få en luftigare känsla i det från början mörka och faktiskt murriga huset.


Klassiska tapetval

Vi valde en tapet som fick lägga grunden för samtliga tre sovrum. En klassisk randig gammeldags tapet från Duro. Så det blev ett rött randigt rum, ett blått randigt rum och ett guldigt rum. Det humoristiska med valet av tapet är det faktum att en randig tapet i ett hus utan en enda rak vinkel innebär sina utmaningar. Men det ger en viss charm att det inte är perfekt och känslan blev precis som vi hade hoppats på.


Hall, matdel och kök målades faktiskt vitt. En färg som vi sällan använder men som kändes rätt i just detta hus. Alla som renoverat ett gammalt hus vet att det ofta är kök och badrum som drar iväg i kostnad. I det här fallet är köket relativt stort för att vara i ett litet torp men vi lyckades hålla budgeten genom att välja ett av våra favoritkök från prisvärda Epoq. Det klassiskt lantliga köket passade väl i stilen och vi kostade på oss golvvärme och ett stengolv i både kök och hall.


Känslan av natur inpå knuten

De gäster som besöker oss är ute efter lantliv. De vill uppleva livet på landet och det är just den känslan de uppskattar med torpet. De gillar dess lugna och avskilda läge och att det är så mycket natur direkt inpå huset. Nån lycklig tysk berättade chockartat att det var som ett viltsafari på baksidan. Vi ville förstärka känslan av just det att naturen är nära inpå huset och har därför satt in ett fönster ovanför diskbänken med utsikt mot ett vackert berg, en dörr leder gästerna direkt från köket ut mot skogen på baksidan. På samma sätt förstärkte vi utsikten mot gården genom att sätta in ett avlångt fönster bredvid ytterdörren. Fönster är ett kul sätt att förändra känslan i ett hus och såklart bra för att få in mer ljus.

Inredning som aldrig blir klar

Torpet är fullt möblerat och vi skulle egentligen ha kunnat sätta punkt för det här projektet. Men det roliga med att ha uthyrningshus är just att kunna pyssla om det, att hitta ny inredning som passar, byta ut lite möbler när man springer på något fint. Det kan ju också vara så att inredning och gamla möbler är vår stora passion.

Blir du sugen på att hyra huset?

Här är länk till Airbnb för mer information. Skicka ett meddelande till oss direkt så kan vi ge lite rabatt.


Står du inför ett renoverings- eller inredningsprojekt och behöver hjälp? Missa inte att vi erbjuder ett kostnadsfritt 30-minuters rådgivningssamtal. Boka tid:
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page