top of page
  • Skribentens bildErika Forsbäck

5 tips för att inreda nyproduktion i en äldre stil

Flera av våra kunder bor i ett nybyggt hus eller en nyproducerad lägenhet och kontaktar oss för att få hjälp med att inreda sitt hem i en äldre inredningsstil. Idag delar vi med oss av några av de tips som vi brukar ge våra kunder när de står inför ett inredningsprojekt och ska inreda sin nyproduktion i en genuin, äldre inredningsstil.


Inredning av en nyproducerad lägenhet där vi utgått från de principer som vi delar med oss av i artikeln.

Våra 5 bästa tips för hur du själv kan inreda din nyproduktion till ett varmt och ombonat hem:


1.     Utgå från de förutsättningar hemmet har

jobba med förutsättningarna istället för att försöka dölja och streta emot. Bor du i en nyproducerad lägenhet så går det inte att dölja att den är ny, framhäv istället det du gillar bäst med lägenheten och addera det som du saknar med hjälp av inredning. Om bostaden tex saknar lyxiga materialval kanske ett marmorbord i köket höjer känslan, eller att det är värt att prioritera en stor antik matta för att ta fokus från ett golv som du inte älskar.


2.     Varma kulörer 

För att skapa en genuin, varm och ombonad känsla är det viktigt att få in varma färger. Ett av våra favoritknep är att addera ett genomgående beige lager som grund i hela hemmet. Det kan vara beige gardiner, möbler, sängkläder, beige inslag i konst & inredningsdetaljer. Det här lagret gör att hemmet känns mjukt, härligt och genomtänkt, och utifrån det här lagret kan vi addera mer färg och personlighet. Nu har du skapat en ny grund som inte bara är vita väggar.


3. Mycket textilier

Vi kan inte tjata nog om det här. Men textilier är otroligt viktigt. Tänk igenom hur du kan få in mycket textilier i hemmet, det kan vara alltifrån mattor till gardiner, kuddar och lampskärmar, eller kanske något slags draperi. Textilierna är ett ultimat tillfälle att addera både färg och mönster.


4. Mix av gammalt och nytt

Vi älskar när man blandar äldre inredning med ny och tidlös design. I en nybyggd bostad är allt nytt, vi rekommenderar inte att man endast inreder med gamla möbler, det blir konstigt. Men om man blandar gamla saker man tycker om med mer stilrena val kan det bli riktigt snyggt och unikt.


5. Personlig konst och inredningsdetaljer

Bor man i ett nybyggt hus eller en nyproducerad lägenhet är problemet ofta att bostaden saknar själ. Ett bra sätt att sätta sin egen prägel är genom konst och i detaljerna. Underskatta inte hur viktiga detaljerna är och lägg lite extra eftertanke här innan du drar igång. Tänk igenom vad du gillar och hur du kan få in det i inredningen. Det kan vara så enkelt som ett bokstöd med djurmotiv i bokhyllan, eller väggkrokar med motiv kopplat till din hobby. Vi älskar även att mixa äldre tavlor med mer modern konst.

Det är en tankevurpa att tro att man tröttnar snabbare på en mönstrad tapet än en vit vägg.

Bilder från en visningslägenhet som vi har inrett åt kund. Här kunde vi inte måla om väggarna, men jobbade på att få till en ombonad känsla genom de inredningsdetaljer som vi tillförde.

Som vanligt; flöde i hemmet och färg och mönster skapar stilen

Förutom de här tipsen behöver man såklart alltid tänka på flödet i hemmet, det vill säga att möblera på ett sätt så att man kan röra sig på ett härligt sätt och att allt har sin bestämda plats. Väggfärg och tapeter är lika fint i ett nyproducerat hem som i ett gammalt hus. Våga omge dig av dina favoritfärger och mönster, det kommer göra dig gott, och det är en tankevurpa att tro att man tröttnar snabbare på en mönstrad tapet än en vit vägg. Tvärtom kommer den där mönstrade tapeten skänka dig glädje varje dag.

 

Lycka till med ditt projekt. Hör av dig om du vill bolla något eller behöver vår hjälp.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page