top of page
  • Skribentens bildErika Forsbäck

Vad är vår signaturstil?

Hur inreder vi om vi själva får bestämma? Har vi någon signaturstil? I den här artikeln blir Gårdsstylings grundare Markus och Erika Forsbäck personliga och pratar om sin egen smak när det kommer till inredning och stil.

Varför är det viktigt att visa upp sin signaturstil?

Vi tycker att det är viktigt att beskriva vår signaturstil så att potentiella kunder får en tydlig bild av oss och vad vi tycker om och vad vi väljer åt oss själva säger Erika. Och framför allt är det ju väldigt roligt att analysera sin egen stil och konkretisera den. Vi kommer naturligtvis ge våra kunder det de vill ha i alla lägen, det vill säga vi skapar inredningar som motsvarar våra kunders önskemål och som bidrar till att skapa just deras drömhem. Men sannolikheten att bli vald av någon som har en liknande stil är överhängande. Innan vi går in på hur vår personliga stil beskrivs vill jag säga att i steget innan vi pratar inredningspreferenser så har vi minst sagt specifika krav och önskemål på hus och miljö runt husen. Vi är båda väldigt måna om läget på huset, vi älskar utsikt och vackra vyer, det är sådant som inte går att åstadkomma i efterhand. Vi föredrar även uteslutande gamla hus med själ och vackra detaljer. Gärna en aning ”querky” som vi brukar kalla det. Det vi menar är att husen gärna får ha unika detaljer, speciella vinklar och inte vara helt perfekta. Med dessa förutsättningar på plats har vi riktigt bra möjligheter att skapa härliga miljöer med vår signaturstil. Här beskriver vi vår signaturstil i 5 steg:


1. Traditionell lantlig gårdsstil med modern touch

Med det menar vi att vi gillar klassisk gårdsstil men det får inte bli för mycket "mormors vardagsrum" och loppis utan vi vill blanda upp det med en del fräscha moderna detaljer för att skapa kontraster. Vi gillar att det känns lyxigt, men lyx för oss är snarare kvalitativa naturliga material än dyra trendiga varumärken och hi-tech. Vi älskar att blanda gammalt och nytt när vi inreder. Lantlig stil och lantlig inredningsstil är ett brett fenomen och vi känner att vi har hittat en nisch som är rätt för oss.2. Gärna färg och tapeter

Vi väljer alltid färg och tapeter som standard, skulle vi måla en vit vägg skulle det vara ett undantag och vara av en speciell anledning. Vi har grått som vår grundfärg och använder gärna grått på snickeriet, som färg på neutrala väggar och även i en del inredningsval för att neutralisera och binda samman färgsättningen i ett rum. Det roligaste i inredningskoncepten är att få välja tapeter och att se hur det förvandlar rummen och skapar den känsla man vill åstadkomma.


3. Behaglig färgskala som inte är för krävande

På tal om färg, som sagt gärna en bas som inte är vit utan snarare grå. Med behaglig färgskala syftar vi på att vi gärna använder oss av naturens egna färger så som grönt, blått, brunt och beige. Det är behagligt enligt oss och passar bra i gårdsmiljöer. Vi är dock inte sena på att gå all in med en färgglad tapet, men då neutraliserar vi alltid rummets inredning så att slutresultatet ändå blir behagligt. Ni som följt oss ett tag har antagligen inte missat att Erika är svag för rosa och smyger in det titt som tätt i inredningsdetaljer, och Markus favoritfärg alla kategorier är grönt.


4. Klassisk sekelskiftesstil

Vi är svaga för sekelskiftesstil. Klassiskt, vackra detaljer, stilrent. Stilen måste såklart gifta sig bra med husets förutsättningar, och det är ingen slump att vi ofta dras till äldre sekelskifteshus där en klassisk sekelskiftesstil gör sig bra. Vi älskar helt enkelt gamla hus och att få ge dem nytt liv och ny energi. Klassisk stil kommer aldrig att gå ur tiden.5. Genuin och hållbar inredning

Vi älskar genuin och hållbar inredning med vackra detaljer och vi är helt övertygade om att man blir lycklig av att omge sig med sådant som man själv upplever som vackert och som därmed skänker en glädje varje dag. För oss innebär genuint och hållbart att vi prioriterar kvalitet framför kvantitet. Gärna naturliga material och klassisk design. Detta toppas med personliga inslag och gärna djurmotiv. Historiska inredningsdetaljer som hör till gården eller huset är även det något vi uppskattar. Vi låter gärna gammal konst vara kvar och även om vi lyckas få tag på porslin eller annat som tillhört gården en längre tid.


Gillar du vår inredningsstil?

Tilltalar detta dig? Snälla låt oss isåfall veta det! Vi blir superglada om du hör av dig så vi får utöka vårt nätverk av likasinnade. Instagram är en bra kanal där vi finns dagligen. Vi blir även glada för mail på info@gardsstyling.se. Glöm inte heller att följa oss på Pinterest om ni delar vår stil och vill ha mer inspiration.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

تعليقات


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page