top of page
  • Skribentens bildErika Forsbäck

Därför startade vi en textilstudio

I vårt dagliga arbete med inredningsprojekt märkte vi i projekt efter projekt att textilierna spelade en extremt stor roll. Man kan verkligen trolla med textilier och det är ofta de textila detaljerna i en inredning som gör slutresultatet riktigt fint. Vi märkte också att textilbranschen är rätt så komplex. Man behöver ha mycket kunskap kring tyger och sömnad för att skapa fina saker. Det finns ett oändligt utbud av tyger, de kan vid en första anblick verka snarlika men när man börjar syna dem i sömmarna så är det stor skillnad på kvalitet och detaljer. Som inredare är det svårt att ha den här detaljkunskapen då textil bara är ett av de alla områden som man ska ha kunskap inom och hålla sig uppdaterad om och man kan helt enkelt inte lägga orimligt mycket tid på det.


Textilstudion erbjuder skräddarsydda gardiner
Textilstudion

Vi blev nyfikna och fördjupade oss

Vi följde vår nyfikenhet och började bekanta oss med leverantörer och fördjupa oss i det stora utbudet av både tyger och tillbehör. Vi kom i kontakt med duktiga sömmerskor och förstod att det finns ett glapp i marknaden. Det finns duktiga sömmerskor, det finns ett enormt utbud av tyger och det finns kunder som vill köpa textilier till sina hem och kontor. Men dessa delar är inte riktigt sammankopplade. Vi vill skapa en plats där sömmerskor, inredare och arkitekter jobbar tillsammans och tar fram gardiner och andra textila produkter till kunder som verkligen motsvarar vad de är ute efter. Det vill säga att leva upp till kundernas höga förväntningar på stil och design, samtidigt som det ska uppfylla de praktiska funktionerna och allra helst ska det ju vara något som kunderna inte hade sett framför sig på egen hand. Detta är visionen för vår textilstudio.


Wow vad kul!

Sagt och gjort, här är vi nu. Plattformen finns på plats, infrastruktur i form av leverantörer och ett första utbud är noga utvalt. En arbetsprocess för projekt är testad och vi har anslutit både sömmerskor och montörer till oss. Vi är igång sedan ett tag med att skapa produkter åt våra kunder och nu tar vi nya steg varje dag för att bygga upp Textilstudion till något riktigt bra!


Vill du bli en del av Textilstudion?

Om du på något sätt vill vara del av vår resa så tveka inte att höra av dig till oss. Vi vill samarbeta med dig som är inredare eller arkitekt eller på annat sätt jobbar med inredningsprojekt och som delar vr passion för textil. Vi vill gärna komma i kontakt med fler duktiga sömmerskor. Du behöver inte ha många års erfarenhet av professionell sömnad utan du kanske hittar en roll i att sy kuddar eller tex endast de enklaste gardinvåderna och självklart behöver det inte vara på heltid. Är du agent för textilprodukter som du tror skulle passa in i vårt sortiment får du mer än gärna höra av dig. Vår ambition är att samla ett härligt gäng passionerade och kunniga människor och tillsammans skapa en massa härliga textila produkter och göra världen lite vackrare.Hur hänger det här ihop med Gårdsstyling?

Vi kommer jobba vidare med Gårdsstylings inrednings- och stylingtjänster precis som vanligt. Fördelen är att Textilstudion blir ett bra komplement till de kunder som är i behov av textil. Ambitionen med Textilstudion är dock att det ska vara ett eget varumärke som ska stå för sig själv och få vara nischat och nördigt inom just textil och driva sina egna textilprojekt. Mer informaiton om Textilstudion hittar du på hemsidan www.textilstudion.com.


För att inte missa något, följ oss gärna på Instagram @textilstudion.design

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page