top of page
  • Skribentens bildErika Forsbäck

Inspiration och tips för att inreda med speglar

Uppdaterat: 21 mars 2022

Ett av våra bästa inredningsknep är att speglar. Vi älskar att inreda med speglar och placerar minst en spegel i varje rum, gärna fler. Vi har en förkärlek för antika speglar, gärna med guldram, men vi inser att en bra mix ger bäst resultat så självklart blandar vi upp våra inredningar även med nyare speglar i olika former.


I denna artikeln vill vi dela inspiration och knep kring hur du kan tänka när du inreder med speglar. Vi visar även 5 olika inredningar där speglar står i centrum och beskriver våra tankar bakom spegelns roll i rummet. Samtliga bilder är från egna projekt, antingen från våra egna hem eller stylinguppdrag i andras hem.


Vårt viktigaste tips när det gäller att inreda med speglar är att tänka på vad man vill att spegeln återspeglar. Genom att placera spegeln strategiskt så den reflekterar till exempel en vacker utsikt från ett fönster eller något annat du vill framhäva i rummet kan man skapa magi. Istället för att titta in i en vägg vid matbordet kan man istället få se en vacker utsikt även om man har ryggen mot fönstret. Man bör alltid tänka lite extra kring hur högt man hänger spegeln, en tumregel är att alla i familjen ska kunna se sig i spegeln utan att behöva böja sig. Andra tips om du är sugen på att få in mer speglar i din inredning är att använda speglar för att bryta av en tavelvägg. Att placera en spegel bakom ett par fina ljusstakar på en byrå, det reflekterar ljuset väldigt fint. En bricka med spegel i botten är en annan favorit, även det ger en häftig reflekterande effekt.


1. Bryt av stilen

I den här stylingen valde vi att bryta av den romantiska gamla stilen med en rund modern spegel. Spegeln är rummets enda icke antika inredningsdetalj och det är just det som gör rummet spännande enligt oss. Skulle vi istället valt en tavla i gammal stil eller en gammaldags spegel skulle det bli en helt annan stil.

2. Form och färg

Placeringen av den här tavlan var ingen slump, den är utvald både på grund av sin avlånga form som passade bra på den långsmala väggen i den här hallen. Men även baserat på sina svarta detaljer som gör att den väl smälter in i rummets övriga färgskala. Tänk på både färg och form för att lättare hitta rätt spegel till just ditt rum.


3. Rummets mittpunkt

Ibland kan det vara intressant för ett rums framtoning att byta ut tavlor mot en vacker spegel. I det här rummet framhävdes den vackra tapeten på ett helt annat sätt och rummet fick en annan känsla när vi lättade upp möbleringen och placerade en antik spegel i blickfånget istället för tavlor.

4. Färgmatchning

I den här inredningen har vi placerat en antik spegel med grön ram mot en grön tapet. Genom att färgmatcha även speglar blir det en genomtänkt inredningsdetalj som förstärker stilen.

5. Central placering

Vi placerade vår mest älskade favoritspegel i badrummet och gjorde den som en del av inredningskonceptet genom att addera matchande blandare, knoppar och handfat i mässing. Vackra speglar ska enligt oss få ta plats och på en så här central plats i hemmet skänker den garanterat glädje varje dag.


Behöver du hjälp med inredningen?

Står du inför ett inredningsprojekt och behöver hjälp på vägen? Kontakta oss för ett kostnadsfritt möte, vi svarar alltid inom 24 timmar.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page